9 290 000 forint, ennyiért egy Suzuki is tekintélyt parancsol

Tekintélyes Suzuki, bő kilencmillióért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Képességeihez mérten kedvezőnek mondható a Kizashi ára. Ráadásul ehhez a Suzukitól szokatlan módon egész komoly tekintély is jár.


Tesztautókkal autózva bizony hozzá vagyok szokva, hogy időnként megnézik azokat. Sőt, igazából árgusan figyelem, hogy melyik mennyire feltűnő. A Kizashi elképesztően vonzza a tekinteteket. Sokan nem hisznek a szemüknek, ekkora autó, ilyen kiállással és Suzuki emblémával, nahát! Látszik, hogy nehezen rakják össze a képet, nekik még mindig az ős, elnyűhetetlenségéről híres, tömegeket modern autóba ültető, de kétségkívül puritán ős Swift jelenti a márkát, most aztán nem értik mi van.

Komoly középkategóriásokból méregetik, lehet, hogy legközelebb a Suzuki szalonba is benéznek autóvásárláskor? Jó hír ez a Suzukinak, hiszen az eladott példányokkal még akkor is sokat erősíthetnek a márkaképen, ha nem lesz tömegmodell a Kizashi. Az amúgy rendszerint földbe döngölt Suzukis ebben alig Suzukis: a legtöbb „dinamikusan” közlekedő, a többi autóst fékezésre késztető kemény legénynek emblémától függetlenül megálljt parancsol a sportos, méretes négyajtós és még a továbbra is kekeckedőkön is látszik, zavarba hozza őket a szokottnál komolyabb ellenfél. Ha megtudják az összkerékhajtású, fokozatmentes automata váltós „2.4 SDLX CVT 4WD” verzió 9 290 000 forintos árát, talán még ők is behódolhatnak. Ez az összeg ugyanis a hasonló kvalitású limuzinok világában a legkedvezőbb és igen komoly stafírungot is tartalmaz. Sok más mellett tempomat, bőr kárpit, elektromos napfénytető, a vezető oldalán memóriás, liftezhető, elektromosan állítható első üléspár, köd- és xenon-fényszóró, USB-s, MP3-olvasós, 8 hangszórós audiorendszer, sötétített hátsó üvegezés, 18 colos alufelni, első-hátsó parkolóradar, 7 légzsák és ESP – azaz mindaz, amit tesztautónkban szerepelt jár hozzá. Ezzel az ajánlattal végképp ütőképes, azok számára, akik ilyen autót szeretnének. Opcióként mindössze a 150 000 forintos metálfény szerepel, de amúgy semmi extra, személyre szabhatósági lehetőség sincs, az eladásokat ez vetheti vissza. Itthon még a középkategóriában is kevesen választanak automata váltót, ellenben a Kizashihoz felárért sem kapható navigációt, tolatókamerát, egyéb kütyüket többen – ők ezúttal sem fognak Suzukit venni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?