90 éves tervek alapján készül az új Bentley

Készül 12 teljesen új Bentley Blower, a nulladik példány alkatrészei lassan összeállnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Modern, digitalizált technikával tervezték meg az eredeti műszaki rajzok alapján az új Bentley Blower alkatrészeit, amikből a prototípus lassan össze is áll.

Tavasszal már bejelentette a Bentley, hogy újra gyártani kezd egy olyan modellt, mely már a második világháború előtt is létezett. Ezzel a Bentley az első, aki újra készít háború előtti modellt, ám a Blower jelentősége a márka történetében ennél sokkal fontosabb, éppen ezért döntöttek úgy, hogy elkészítik az új sorozatot. Májusban már megmutatták a terveket, most pedig az első olyan alkatrészek is előkerültek, amik teljesen friss gyártásúak. Hamarosan össze is áll az első, pontosabban a nulladik prototípus.
Hirdetés
A Blowerből mindössze négy darab készült az 1920-as évek végén, melyek közül a leghíresebb és az egyik legjobb állapotú még ma is Sir Tim Birkin autója. Ez alapján készülnek az új Blowerek, összesen 12 darab, utalva ezzel arra a 12 versenyre, melyeken indultak velük. A mintaként szolgáló autót teljesen darabjaira szedték a Bentley Mulliner részlegénél, hogy minden csavart pontosan le tudjanak másolni. Az eredeti műszaki rajzokat segítségül véve modern technológiával, CAD programmal tervezték meg az elemeket. A Car Zero 4,5 literes, alumínium dugattyús motorja már elkészült, ahogy a hozzá tartozó kompresszor is. Megvannak a lámpák, karok, kilincsek, alváz, tengelyek és a karosszéria fa váza is, hamarosan el is készül. Az új Blowerek mindegyike elkelt még az építés megkezdése előtt, a friss tulajok pedig már kiválaszthatták a kárpit és a karosszéria színeit. Annak ellenére lett kapós, hogy sokan nem értettek egyet a döntéssel, miszerint egy ennyire ritka modellből gyártsanak még, hogy többen is hozzáférhessenek. Mások számára pedig éppen ez volt az a lehetőség, hogy birtokolhassanak egy Blowert, ami nem úgy eredeti, mint az igazi négy darab, de pontosan ugyanolyanok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?