90 éves tervek alapján készül az új Bentley

Készül 12 teljesen új Bentley Blower, a nulladik példány alkatrészei lassan összeállnak

Modern, digitalizált technikával tervezték meg az eredeti műszaki rajzok alapján az új Bentley Blower alkatrészeit, amikből a prototípus lassan össze is áll.

Tavasszal már bejelentette a Bentley, hogy újra gyártani kezd egy olyan modellt, mely már a második világháború előtt is létezett. Ezzel a Bentley az első, aki újra készít háború előtti modellt, ám a Blower jelentősége a márka történetében ennél sokkal fontosabb, éppen ezért döntöttek úgy, hogy elkészítik az új sorozatot. Májusban már megmutatták a terveket, most pedig az első olyan alkatrészek is előkerültek, amik teljesen friss gyártásúak. Hamarosan össze is áll az első, pontosabban a nulladik prototípus.
Hirdetés
A Blowerből mindössze négy darab készült az 1920-as évek végén, melyek közül a leghíresebb és az egyik legjobb állapotú még ma is Sir Tim Birkin autója. Ez alapján készülnek az új Blowerek, összesen 12 darab, utalva ezzel arra a 12 versenyre, melyeken indultak velük. A mintaként szolgáló autót teljesen darabjaira szedték a Bentley Mulliner részlegénél, hogy minden csavart pontosan le tudjanak másolni. Az eredeti műszaki rajzokat segítségül véve modern technológiával, CAD programmal tervezték meg az elemeket. A Car Zero 4,5 literes, alumínium dugattyús motorja már elkészült, ahogy a hozzá tartozó kompresszor is. Megvannak a lámpák, karok, kilincsek, alváz, tengelyek és a karosszéria fa váza is, hamarosan el is készül. Az új Blowerek mindegyike elkelt még az építés megkezdése előtt, a friss tulajok pedig már kiválaszthatták a kárpit és a karosszéria színeit. Annak ellenére lett kapós, hogy sokan nem értettek egyet a döntéssel, miszerint egy ennyire ritka modellből gyártsanak még, hogy többen is hozzáférhessenek. Mások számára pedig éppen ez volt az a lehetőség, hogy birtokolhassanak egy Blowert, ami nem úgy eredeti, mint az igazi négy darab, de pontosan ugyanolyanok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?