A belga főváros belső kerülete 30-as zónává alakul

Brüsszel lelassít szeptembertől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptembertől a világ legnagyobb, 30 km/h-s övezetévé alakul Brüsszel szíve, a formája alapján Pentagonnak nevezett terület.

Szeptember 16-tól hivatalos, hogy 30 km/h megengedett maximális sebességű övezetté alakul Brüsszel belvárosa. Az átmeneti időszakban tíz sebességjelző emlékezteti majd az autósokat az új sebességhatárra, később ezek számát megduplázzák, és éles üzemben fényképezik majd a gyorshajtókat. Az egyedüli jármű, amely gyorsabban mehet harmincnál a zónán belül, az a villamos lesz.
Hirdetés

A lépéstől azt remélik a városatyák, hogy csökken a környezetszennyezés – kevesebb kipufogógáz és alacsonyabb zajszint – kevesebb baleset lesz, és az emberek szívesebben fognak majd gyalog közlekedni a belső kerületekben, azaz nagyobb élet lesz majd. Az ötlet egyébként már 1998-ban felmerült, de csak most sikerült megvalósítani. A világ legnagyobb, harmincas zónájáról a francia és holland nyelvű www.z30.be oldalon lehet további felvilágosítást találni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?