A Continental is segít a téli felkészülésben

Téli vezetéstechnikai családi napokat tartott a Continental

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt hétvégén szombaton és vasárnap vezetéstechnikai tréningen is részt vehettek azok, akik csatlakoztak a Continental Hungaroringen tartott családi napjához.


November közepén már komolyan kell számolni a téli időjárási viszonyokkal, jól tudja ezt a Continental is. A reggeli fagypont körüli hőmérsékletek mellett ebben az időszakban bármikor beköszönhet egy kisebb-nagyobb havazás. A téli útviszonyokra és közlekedési helyzetekre készítette fel a főként gumiabroncsairól híres, de ma már sokkal összetettebb autóipari cég az autóvezetőket egy kétnapos vezetéstechnikai hétvégén a Hungaroringen található Groupama Tanpályán. A résztvevők szélsőséges körülmények között próbálhatták ki saját autójukat. Műgyantás rántópadon, valamint vizes és szintén műgyantás körpályán tapasztalhatták meg az alul- és túlkormányzottságot a gyakorlatban. Az instruktorok segítségével azt is elsajátíthatták, hogy miként kell ezeket a kialakult a helyzeteket kezelni, továbbá hogyan kell úgy autózni, hogy ezek ne történhessenek meg.
Hirdetés

"Bár évről évre egyre többen használnak téli gumiabroncsot, a gondos vezetők aránya még mindig csak 50-60 százalék, és ez kevés. Minél kisebb a profilmélység, annál hosszabb a fékút. Például egy 10-20 százalékos profilmélység csökkenéstől akár kétszer-háromszor hosszabb út kell a megálláshoz." – mondta Menkó Illés, a Continental Hungaria Kft. műszaki szakértője.

A rendőrség – a téli abroncsok mellett – a megváltozott körülményekre való felkészülést tartja a legfontosabbnak - e témáról természetesen írtunk már. Kiss Csaba rendőr alezredes is tanácsolja, hogy ellenőrizzük (vagy ellenőriztessük) az akkumulátort, a világítást, a fékrendszert, és bizony az ablaktörlőlapátokat is. A fagyálló ablakmosó és a jégkaparó elmaradhatatlan kelléknek számít ilyenkor. Érdemes az autót mindig teletankolni, ha pedig már úton vagyunk, tervezzünk a szokottnál hosszabb menetidőt és tartsunk nagyobb követési távolságot. Ha az úttest vizes, latyakos, akkor kétszer is gondoljuk meg, hogy előzünk-e. Heves hóesés vagy fagyott hótakaró esetén jó szolgálatot tehet a hólánc, amelyet érdemes a hajtott tengelyen lévő kerékre rakni, így kormányozható marad az autó.

Ha már tél és Continental, akkor érdemes megemlíteni, hogy nemrégiben jelent meg legújabb téligumitesztünk[/url], amelyben a Continental TS860 bizonyult a legjobbnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.17. at 10:38
    Permalink

    Nálatok nem szokás átolvasni a cikket élesítés előtt? 🙂

    Nem mintha olyan sokan fognak átkattintani oldalon belül a hibás link miatt, de azért hátha… (segítek: utolsó bekezdés)

Vélemény, hozzászólás?