A fekvő a jó rendőr? Ilyen a floridai gigapéldány

Amerikában a fekvőrendőr is jobb, az ötpúposon a terepjárók is alig mennek át

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó-e az a fekvőrendőr, amin egy terepjáró, vagy egy pickup is alig megy át? A super size hazájában megint kicsit túllőttek a célon.


Hogy önmagában hatásos eszköz-e a fekvőrendőr? Aki odaverte az autóját, az biztos nincs oda értük. Meg aztán sokan sportot űznek abból, hogy két forgalomlassító púp között felgyorsítanak amennyire csak lehet. Ezzel a fekvőrendőr épp nem segíti elő a lassú haladást, sem a lakó-pihenő övezetek védelmét. Amerikában persze megvan mindenre a megoldás. Floridában egy olyan túlméretezett fekvőrendőrt sikerült kihelyezni, ami garantáltan fékezésre kényszerít mindenkit. Az ötpúpos akadálypálya olyasmi, mint amit az autógyártók fejlesztőközpontjaiban látni, csak ott a felgyorsított életciklusteszt, magyarul a nyúzópróba egyik eleme.
Hirdetés


Mifelénk az értelmetlenül meredek szögben kiépített fekvőrendőrök dívnak, de ez az amcsi darab csak akkor nem hat teljesen abszurdnak, ha valaki egyméteres kerekű monstre truckkal krúzol a tengerparton. Kevés ilyen van. Nézzék, ahogy a terepjáró és a szintén öles rugóutakkal rendelkező, merevtengelyes és hátsó laprugós pickup bukdácsol! A legdurvább a kéttengelyes utánfutó, de vicces a fagyiskocsira emlékeztető postás kisteherautó is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 03:24
    Permalink

    Csak annyit , hogy eloszor valoszinuleg egy csikot tettek le arra sz@rtak ra egy nagyot utanna probaltak kettovel az sem igazan lassitotta le a sietoseket most mar mindenki megnyugodni latszik . A masik dolog meg , hogy ezek az utak ahova lerakjak ezeket mindig lakoovezetben vannak es parhuzamosak legtobbszor valami fo uttal es amikor a fo ut bedugul a csorda at jon erre az utra amit az ott lakok nem dijaznak.

Vélemény, hozzászólás?