A Jaguarból épülő Aston utánzat Európába érkezik

A Speedback GT kézzel készül, a David Brown Automotive a Genfi Autószalonon állítja ki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A David Brown Automotive név sokakat emlékeztethet az Aston Martin atyjára. A Speedback GT megalkotójának viszont semmi köze hozzá, csupán ugyanúgy hívják, és ugyanolyan autót épít.


Csodás húzás, ahogyan a Speedback GT megszületett. Az Aston Martin DB4 és DB5 modelleket idéző modern sportkocsi külsőre remekül hozza a retro klasszikusok vonásait, mégis mai technika dolgozik alatta. Egész pontosan egy Jaguar XKR, amiből a készítő szerint csupán a szélvédő kerete marad meg, minden mást kézzel formázott egyedi alkatrészekre cserélnek. A történet pikantériája, hogy megalkotóját ugyanúgy hívják, mint az Aston Martin atyját, így a David Brown Automotive még névileg is hasonlít, mégsem másolat.
Hirdetés

8000 munkaórával alakítják át az XKR-t, 142 darab egyedi alumíniumlemezből épül a karosszéria, összesen 237 különféle változtatáson esik át az XKR, mire Speedback GT lesz belőle. Érdekesség, hogy míg a Jaguarnak szimpla csomagtérfedele van, addig a Speedback GT hátsó szélvédője is nyílik, így lett elég hely egy kihajtható piknikpadnak is a hátulján. A motor marad az eredeti 5,0 literes, kompresszoros V8-as 510 lóerővel, persze arra is van megoldásuk, ha valaki ennél többet szeretne. Ez a történet viszont 2014-es, az idei újítás a balkormányos kivitel, amivel Európát célozzák, és az idei Genfi Autószalonon ki is állítanak két kocsit. A Speedback GT egy tökéletesen megidézett retro sportkocsi aprólékos kivitelezéssel, aminek masszívan megkérik az árát. David Brown közel 180 milliót kér egy Speedback GT-ért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?