A kínaiak miatt bukhat el a Volkswagen új villanyszedánja?

Nem rendelik Kínában az ID.7 modellt, így sikeres sem lehet a jelenlegi piacon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb villanyautós csalódásra számíthat a Volkswagen, a nemrég bemutatott elektromos szedánra, az ID.7-re ugyanis állítólag mindösszesen 300 rendelés érkezett Kínában az első 72 órában.

Ismét vakarhatja a fejét a Volkswagen villanyautós stábja, ha igazak a CarNewsChina értesülései, miszerint az első néhány napban mindösszesen 300 példányt rendeltek elő a Volkswagen új, tisztán elektromos szedánjából. Hogy az ID.7 számait kontextusban is lehessen értelmezni, a Zeekr 007 megjelenésekor mindösszesen 9 nap alatt érte el a 25 000 előrendelést, azaz mindösszesen 6 napja van az ID.7-nek, hogy az első 300 mellé további 24 700 jövendőbeli vásárlót szerezzen.
Hirdetés
Mindez jóval komolyabb baj, mint amilyennek elsőre tűnhet: Földrajzilag hiába van messze ugyanis Kína, a legtöbb autógyártónak ez az egyik, ha nem a legfontosabb piaca. Így van ezzel a Volkswagen is. Éppen ezért manapság már a modell bukásával egyenlő, ha nem tetszik a kínai vásárlóknak, hiszen egyszerűen nem tudunk annyi autót venni Európában, hogy az behozhassa a népköztársaságban kieső bevételt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?