A kutak drágábban veszik, de olcsóbban adják az üzemanyagot?

Tovább emelkednek az üzemanyagárak pénteken, ám ettől még nem biztos, hogy drágábban tankolunk majd

Ismét csak a beszerzési árakban tudunk biztosat mondani, ám ezen a téren sem örömhír a hét végi változás: tovább drágul a benzin és a gázolaj is pénteken. Mutatjuk a pontos összegeket és a jelenleg érvényes átlagárakat!

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj beszerzési ára, tehát amennyiért a töltőállomások veszik a beszállítótól. A benzin esetében ez literenként bruttó 8 forintot jelent, míg egy liter gázolajért a kutak bruttó 6 forinttal fizetnek majd többet. Továbbra is ettől eltérő módon áraz azonban a piac, a nagykereskedelmi árak emelése eltérő mértékben jelenik meg a kútoszlopokon.
Hirdetés
Leginkább a fogyasztóknak kedvez azonban az új szisztéma: az emelések csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem jelennek meg. Erre jó példa a mai nap is: míg hétfőn a benzin esetében bruttó 10 forintos, a gázolaj esetében pedig bruttó 5 forintos drágulásról számoltunk be, addig az átlagár még csökkent is ma reggelre, mindkét üzemanyag esetében. A kiskereskedelmi átlagár azonban óráról órára változik, így most is csak azt tudjuk biztosan állítani hogy a Holtankoljak.net legfrissebb információi szerint a cikk írásakor, 2023. január 25-én, 12 órakor átlagosan 629,6 forintért tankolhatunk egy liter 95-ös benzint és 691,9 forintért tankolhatunk egy liter normál gázolajat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?