A Lancia Stratosról koppintották az új kínai sportkocsit

Olaszos külsővel és 425 elektromos lóerővel készül Kína “nemzeti sportkocsija”

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többször felmerült a legendás Stratos feltámasztásának ötlete, de eddig legfeljebb a prototípus szintjéig jutottak a projektek, a kínaiak viszont fejest ugrottak a mélyvízbe.

Egy kínai startup támaszthatja fel a Lancia Stratost, noha a koncepció teljesen eltér az eredetitől, a látvány bizonyos szögekből hasonlít az igazi olasz változatra. A kínai ipartól nem szokatlan a másolás, a 2020-as évekre értek el az európai veteránokhoz, most azok reinkarnációjával árasztják el a piacot. Félnivalója az SSC-nek (Small Sport Cars) sincs, a nemzetközi jog ritkán tudja átverekedni magát a nagy falon.
Hirdetés
Az SC-01 névre hallgató modell a kisebb sportkocsik közé sorolható, a 4,09 méteres hossz alig több, mint az első generációs Audi TT hasonló értéke. Elektromos létére egészen könnyű, mindössze 1300 kilót nyom, de ez nem biztos, hogy a rendkívül fejlett építésmódnak köszönhető, simán lehet a gyenge struktúra érdeme is. A két villanymotoros SSC négykerékhajtású, az adatok impozánsak, a 0-100 3,9 szekundum, a maximális teljesítmény 435 lóerő. A hatótáv egészen kellemes, 500 km, bár ezt még a nagyon optimista NEDC ciklus szerint mérték, a valóság ettől távol állhat. A korszerű villanyautókkal ellentétben itt nem a lapos gördeszkaplatformra építkeztek, hanem a hagyományos struktúrát választották, az akkuk középre kerültek, ahogyan a Stratos motorja is. Az értékesítés jövőre indul, nyilvánvalóan csak Kínában. Az ár egy alap Tesla Model 3-éval vetekszik, 42 ezer dollárt kérnek a SC-01-ért, ami a rekord gyenge forint-dollár árfolyam miatt jelenleg bő 17 millió forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?