A leggyorsabb SUV a Nordschleifén

Mennyit ment a Range Rover a Nürburgringen?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem mintha egy szabadidő-dömpernek bármi keresnivalója lenne a versenypályán, de a Range Rover meg akart mérettetni.


Range Roverék új csúcsgépet fejlesztettek ki, a Sport SVR 5,0 literes, kompresszoros V8-as motorja brutális (510 helyett) 550 lóerővel szaggatja az aszfaltot. Mert csak, mert igény van rá, s mert a konkurencia is kínál ilyen értelmetlennek tűnő benzinfaló és CO2-okádó izomváltozatokat. Plusz bizonyítandó, hogy egy magas/nehéz/esetlen SUV/terepjáró/tank is tud ám gyors és élvezetesen vezethető lenni.
Hirdetés


A boltokba jövőre kerülő SVR-t a Nordschleifén is meghajtották, hogy aztán hirdethessék: övék a leggyorsabb SUV, hiszen hát 8:14 perces időt repesztett. Elvileg standard kivitelben, trükkök nélkül. Ami azért tényleg nagyon nem rossz. Itt a viszonyítási alap. A tejes kört, róla videót egyelőre nem publikáltak, de az álca miatt még azt sem látjuk, hogy néz ki a nagyobb légbeömlős, nagyobb felnis, nagyobb fékes, ültetett, sportfutóműves, sportkipufogós, diffúzoros és Recaro üléses szörny. Ami 5 mp-en belül sprintelhet 100 km/órás sebességre. Alább még egy "sima" V8 párbaja egy triturbós dízel BMW X5 M50d-vel szemben. Eggyel lejjebb meg az SVR goodwoodi premiere és hangja. Kőkemény.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?