A mentő elől is lehúzódik a Google önvezető autója

Szabadalmaztatta megoldását a Google

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bővült a Google önvezető autójának használhatósága, így már akkor sem jön zavarba, ha megkülönböztető jelzést használó járművel találkozik.

Több gyártó már ma is kínál olyan modellt, amely részben képes átvenni a vezetői feladatokat - például autópályán, vagy dugóban araszolva. Máskor persze nem, mert egyelőre csak ilyen körülményekre fejlesztve tudnak a mai rendszerek többé-kevésbé biztonságosan üzemelni, a vezető állandó felügyelete mellett. Sokszor azonban improvizálni kell vezetés közben, például ha olyan váratlan helyzet adódik, mint a megkülönböztető jelzést használó jármű közeledése.
Hirdetés
A Google szabadalmaztatta, hogy önvezető autója immár ilyen helyzetekben is helytáll, észleli a fényjelzést a közeledő mentőn, tűzoltókocsin vagy rendőrautón és automatikusan lehúzódik az útjából, ha kell meg is áll. Érdekes módon az ezt tartalmazó szabadalmat már 2014-ben beadta a Google, de csak most került nyilvánosságra. Mindegy, a lényeg, hogy ezzel egy lépéssel ismét közelebb került a világ az önvezető autók bevezetéséhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?