A nap cukisága: kiskutyát mentettek meg a Magyar Közút emberei!

A kölyökkutyát megtaláló közutasok megtartották a megmentett csöppséget, Te is segíthetsz elnevezni!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az árokból érkező, nyüszítő hangra lett figyelmes egy közutas, a két magára hagyott, tenyérnyi csöppség közül már sajnos csak az egyiket lehetett megmenteni. Videón mutatták meg a csapat legaranyosabb új tagját, akinek a nevét szavazáson döntheted el.

Furcsa nyüszítés szakította meg a Pusztamonostor és Jászárokszállás közötti összekötő út útfelújításának előkészítő munkálatait. A különös hang a szikkasztó árok irányából érkezett. A helyszínt a közutasok tüzetesebben átvizsgálták, és legnagyobb meglepetésükre egy nem egészen egy kilós, tehát tenyérben is elférő, fekete kölyökkutyára és annak testvérére leltek. Sajnos csak az egyik kutyus sírását hallhatták, a másik ugyanis ekkora már nem élt. Az árva kiskutyát a mérnökség befogadta és a dolgozók azóta is gondját viselik.
Hirdetés
Másnap soron kívül állatorvosi vizsgálatra vitték a közutasok a csapat legújabb és legcukibb tagját, ahol kiderült, hogy, a fekete csöppség 4 hetes, 930 grammos és ami a legfontosabb: teljesen egészséges. Széles körű összefogás eredményeként megfelelő eledelekkel, orvosi tanácsra laktózmentes tejjel és a kényelmét szolgáló játékokkal, tárgyakkal látták el. Mára a kutyus már a Magyar Közút jászberényi mérnökségének kötelékébe tartozik, ott él, a dolgozók gondozzák.

Nevet viszont még nem kapott, sajnos a dolgozók nem tudnak választani a legjobb három lehetőség közül.

A közutasok éppen ezért az olvasók segítségét kérik: ide kattintva, a társaság Facebook oldalán egy 2022. július 25-e, hétfő 12 óráig élő szavazáson döntheted el, hogy Árnyék, Emká vagy Cuki legyen a kutyus neve. A megtalálásáról szóló videót alább tekinthetitek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?