A NASA-nak épít holdjárót a Nissan!

A Nissan meghódítja a Holdat, a technológiából az autóikba is juthat a jövőben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Önvezető rendszerével és autóipari tapasztalataival járul hozzá a Nissan észak-amerikai részlege a jövő NASA küldetéseihez a holdon. A Sierra Space, a Teledyne Brown Engineering és a Textron új partnereként lényegében holdjárót építenek.

A Sierra Space és a Teledyne Brown Engineering csapatának lesz segítségére a Nissan észak-amerikai részlege és a Textron Specialized Vehicles, együtt építik majd meg a hold további felfedezéséhez szükséges önvezető járműveket. Kölcsönösen jövedelmező együttműködésnek tűnik mindez: a Sierránál az űrkutatás, a Textronnál a különleges járművek, a Nissannál pedig az önvezető technológia és a közúti járműgyártás sokéves tapasztalatait dobják be a közösbe a mérnökök. Az űrkutató cég ugyanis már a '60-as években bemutatta az első holdjáró prototípusát és több mint 40 éve dolgozik a NASA-val, a Textron pedig az Arctic Cat quad-szerű felfedezőjármű gyártójaként tudja, hogyan kell zord körülményekre optimalizálni egy járművet.
Hirdetés
"Részvételünk a projektben új, akár az autóiparban is hasznosítható technológiák megismerését és fejlesztését teszik lehetővé, miközben kölcsönösen segítjük egymás munkáját a társcégekkel." - nyilatkozta Maarten Sierhuis, a Nissan innovációs laboratóriumának igazgatója. Hozzátette: "Legfőképp a távvezérlés, az üzemanyag-felhasználási hatékonyság és az autonóm technológia terén jelenthet nagy ugrást ez a projekt, természetesen a Holdon szerzett tapasztalatokat itt, a Földön is fogjuk tudni hasznosítani."

A Sierra stratégiai vezetője, Steve Lindsey, aki már öt alkalommal járt az űrben elmondta: akár teljes felfedezőcsapatok és felszerelésük Holdra juttatását is lehetővé teheti a projekt.

Scott Hall, a Teledyne Brown Engineering elnöke csak annyit fűzött hozzá: "Együtt minden kétséget kizárólag egy strapabíró, sokoldalúan használható és intuitív járművel segíthetjük majd a jövő űrkutatását."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?