A német autópályára is elég az alapdízel az új E-osztályban?

Végsebesség-teszten az új Mercedes-Benz E220d: vajon meglesz a 240 km/óra?

Az új E-osztály követi a hagyományokat, tehát tökéletes hosszútávú utazóautónak mutatja magát. Mindez a legtöbb ország 130 km/órás sebességhatárai mellett még a leggyengébb dízelmotorjának is gyerekjáték, de vajon mit tud az Autobahn korlátlan szakaszán?

A prémium szegmensben gyakran titulálják gyengének az alapmotorokat, még akkor is, ha igazából semmi probléma sincs velük. Amennyiben szigorúan utazóautóként tekintünk például az új E-osztályra, úgy a 220d jelölésű, 2,0 literes, négyhengeres, hosszában beépített, 204 lóerős hajtáslánc is bőven elégséges az 1,8 tonnás karosszériába. Erre tökéletes példa a Test Drive Freak legújabb videója, ahol a német autópályán teszik próbára az újdonságot, ami egészen 200 km/óráig tud dinamikusan gyorsítani, és kellő türelemmel még a 240 km/órás sebességet is képes elérni, majd tartani. A felvételt alább láthatjátok, megéri végignézni, mielőtt bárki is leszólná az új alap-dízelt.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?