A Red Bull megveheti a 2011-es világbajnoki címet

Jövőre Mercedes motor kerülhet a Red Bullba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, hogy a Mercedes beadja a derekát, és jövőre saját csapata, illetve a McLaren mellett a Red Bull is vásárolhat tőle motort.

Jelenleg is messze a Red Bull Racing autói a leggyorsabbak a Formula–1-ben, amelyek jövőre még gyorsabbak és megbízhatóbbak lehetnek, ha igaznak bizonyul az a német lapértesülés, amely szerint a Mercedestől vásárolhatnak motorokat.
A Red Bull jelenleg Renault erőforrásokat használ, amelyek teljesítménye elmarad a mezőny legerősebbjének tartott Mercedes motorokétól, de még a Ferrariéval sem nagyon tudja felvenni a versenyt.
Egyes vélemények szerint a Renault erőforrással szerelt autók körönként legalább 0,3 másodperc hátrányban vannak. Ez magyarázza többek között azt is, hogy a célegyenesben nehezen tudnak a Red Bullok lépést tartani az élmezőny többi autójával.
A Renault többször is kérte az FIA-t, hogy kapjon felmentést a befagyasztott motorfejlesztés alól, hogy erőforrásait azonos szintre tudja hozni a Mercedesével, de ezt a stuttgarti gyár többször is megakadályozta.
A probléma most megoldódhat, hiszen a Mercedes megelégelte, hogy a Force India rendszeresen késik a motorok árának kifizetésével, és jövőre nem akarnak szerződést hosszabbítani velük.
Az így felszabadult erőforrásokat kaphatná meg a Red Bull. A Force India pedig Renault-val folytathatná a versenyzést.

Az ügy érdekében még Bernie Ecclestone is hajlandó közvetíteni, aki egy hetet töltött a jachtján Christian Hornerral, a Red Bull csapatvezetőjével.
Ha az üzlet létrejön, akkor a mezőny legjobb autója kapja meg a legjobb motort. Vagyis a Red Bull a Mercedes erőforrásaival akár a világbajnoki címet is megvásárolhatja - feltéve, ha az ellenfelek addig elő nem állnak valami okossággal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?