A rendőrségnek nem tetszett a Need For Speed: Budapest

Három fiatal készített driftelős videókat az "üres" fővárosban, utólag büntették meg őket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ominózus januári forgatás során készült két videót együttvéve már több mint 120 ezren látták a Youtube-on. Természetesen a felvétel a BRFK embereihez is eljutott, akiknek nem tetszett, hogy Need For Speedesdit játszottak a fiúk az Infiniti G37-tel.

A rendőrség úgy szerzett tudomást az esetről, hogy a videó alapján 2021. január 21-én, 9 illetve 11 nappal a videók feltöltése után bejelentés érkezett. Eszerint egy társaság az éjszakák folyamán a főváros több helyszínén is számos közlekedési kihágást követett el, amelyet saját maguk vettek videóra, majd feltöltötték az egészet a Youtube-ra. Az egyik videóban elhangzik, hogy a fiatalok engedéllyel tartózkodtak a városban az esti kijárási tilalom idején, ám ettől még a rendőrök nekiültek a mateknak, és elkezdték összeadogatni a videóra vett kihágásokat.
Hirdetés
A felvételeket egy szabálysértési eljárás során kiértékelve a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága megállapította, hogy 2021. január 3-án, vasárnapról hétfőre virradó éjjel M. Mátyás az Infinitivel többször is szabálytalanul váltott sávot, driftelt a körforgalmakban, illetve forgalom elől elzárt területekre és az útpadkára is felhajtott, ráadásul úgy, hogy azon gyalogosok is tartózkodtak. Vele szemben a közúti közlekedés rendjének megzavarása, valamint négyrendbeli közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt szabtak ki pénzbírságot. A zenére vágott videón jól látszanak a szabálysértések.
Hirdetés
Rosszul járt a mutatványokról légi felvételeket készítő T. Rafael is, akinek a drónjára a rendőrök megállapítása szerint nem volt légtérhasználati engedélye, ráadásul eseti légtér kijelölést sem igényelt a videózás helyszíneinek megválasztásakor. Neki pilóta nélküli légijárművel végzett jogosulatlan tevékenység szabálysértés elkövetése miatt kell fizetnie. A harmadik fiatal, J. Ede sem úszta meg az éjjeli forgatást bírság nélkül, tisztán kivehető ugyanis, hogy a driftelő Infinitit egy másik autó nyitott csomagtartójából kihajolva videózza. Még mindig ő járt a legjobban hármuk közül, őt emiatt ugyanis csak közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt büntették meg. Az eseményekről egy "kulisszák mögött" videót is forgattak, és bár abban elmondják, hogy a saját véleményük szerint nem veszélyeztetnek senkit, a rendőrség nem így gondolta.

A fiatalok összesen 200 ezer forint bírságot kell, hogy megfizessenek az egyetlen, mindösszesen másfél perces klip leforgatása során elkövetett hét különböző közlekedési szabálysértés miatt.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?