A svéd kalapács kicsiben – itt a friss Volvo V40

A Volvo már Genf előtt bemutatta az átdolgozott V40-est

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megújult külsővel dobta fel kompakt modelljét a Volvo. Ahogy várható volt, a V40-es karakterét az újabb Volvókéhoz igazította a gyár.


Már a múlt héten tudtuk, hogy a Volvo hivatalosan Genfben fogja bemutatni a V40 faceliftes változatát, de akkor még hivatalos fotók nem voltak a kocsiról. A svédek azóta viszont már közzétették kompaktjuk portfólióját, így a márciusi bemutató előtt megnézhetjük átrajzolt külsejét. A V40 Cross Countryt és az alapmodellt érintő legfontosabb változások az új orr-rész, aminek központi eleme az új Volvók jellegzetes lámpája. A fekvő T-betűt formázó, Thor kalapácsaként emlegetett dizájnelem itt sem hat idegennek, az új hűtőmaszkkal együtt modernebbnek néz ki a V40.
Hirdetés


A Volvo öt új árnyalatot is kínál, négy kéket és egy homokszínűt, ezekhez kapcsolódóan elérhetők lettek új kárpitok is. A sportos R-Design és az elegáns Inscription változatok díszítőelemein is elidőztek egy kicsit, kontrasztos ajtóbetétek és díszvarrások is választhatók. Kulcs nélkül még nem megy el a V40-es, de megkapta a gyár legújabb okoskulcsát és az On Call telefon applikáción keresztül is vezérelhető. A 2016-os V40-ben még a levegő is jobb, mert légkondicionálója már tudja a CleanZone szűrőtechnikát. Áttervezték a 120 lovas, kétliteres dízel D2 motort is, ami kéziváltóval már csak 89 gramm/kilométer szén-dioxid emissziójú.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?