A szomszédba került az ötvenezredik Mercedes Citaro

Dupla jubileum: 20 év alatt 50 ezer Mercedes-Benz Citaro készült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén 20 éves a Mercedes-Benz Citaro buszcsalád, épp a héten szállították le az ötvenezredik példányt a bécsi Wiener Linien tömegközlekedési vállalatnak.


1997-ben, azaz éppen 20 éve hozta ki Citaro buszcsaládját a Mercedes, ami CAN buszos rendszerével és tárcsafékeivel abszolút modernnek számított, de azóta is folyamatos fejlesztést kap, van belőle hibrid és készült 35 darab hidrogén üzemanyagcellás változat is. A világ számos helyén, Európa legtöbb városában, hazánkban Budapesten, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, illetve Szentendre és Pomáz tömegközlekedésében is találkozhatunk vele, továbbá Japánban, Szingapúrban és Mexikóban is. Nem csak tömegközlekedési vonalakon hanem úgynevezett BRT (Bus for Rapid Transport), azaz gyors személyszállító eszközként, például a Hannoveri Expónál, nem mellesleg az üzemanyagcellás verziók a Frankfurti Autószalon kiszolgálásában is segítettek már.
Hirdetés

A héten átadott 50 ezredik Citaro 59 másik példánnyal együtt érkezett a bécsi Wiener Linen flottájába, a négy éve 221 Citarót rendelő tömegközlekedési vállalat flottája immár csakis Citarókból áll, a széria nem mellesleg a legnagyobb példányszámban eladott városi busznak számít.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?