A Toyota alapítójának unokája tovább fejlesztené a GR részleget

Nem kell aggódni a Gazoo Racing miatt, még több sportos Toyota modell érkezhet a jövőben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új vezérigazgató érkezett a Toyotához, de a GR sportdivíziót nem kell félteni, továbbra is fontos szerepe lesz a márkán belül.

Január óta új vezérigazgatója van a Toyotának: Akio Toyodát váltotta Koji Sato a főnöki székben. Mint minden vezetőváltásnál, itt is felmerülhet az aggodalom, hogy esetleg a korábbi pozitív irány negatívba fordulhat át. Az autórajongóknak örvendetes volt Toyoda irányvonala, már ami a sportomdelleket illeti, hiszen vezetése alatt sokat fejlődött az általa alapított Gazoo Racing sportdivízió. Szerencsére most nem kell aggódni, Sato is úgy nyilatkozott az Autocarnak, hogy a GR modellek pozitív jövő elé néznek.
Hirdetés
A Gazoo Racing a motorsportban is szép sikereket ért el, legutoljára Spában a WEC-en a dobogó két legfelső fokát is a japánok istállója szerezte meg. Sokan viszont az utcai autóik miatt szeretik a GR-t, az új Supra is ezzel az emblémával újult meg, csakúgy, mint a GT 86 utódja, a GR 86. Emellett a Yaris GR is meglepően pozitív fogadtatásban részesült, egyes piacokon pedig ott van még a Corolla GR hot hatch is. Akio Toyoda, aki nem mellesleg a Toyota márkát alapító Kiichiro Toyoda unokája, vezérigazgatói pozíciójától megválva viszont nem hagyja el a márkát, hiszen a GR részleget továbbra is ő vezeti. Ez már csak azért is szerencsés, hiszen Toyoda a cégen belül "mesterpilótaként" volt ismert: imádott a volán mögé ülni és a versenypályán meghajtani legjobb modelljeiket. Sato kiemelte, hogy Toyoda vezérigazgatósága mellett alapította és vezette a GR-t, most viszont már csak az utóbbival kell foglalkoznia - ezért reménykedik, hogy így talán még több ideje lesz a sportmodellek fejlesztését vezetnie. Az anyacég részéről Sato támogatását fejezte ki, hogy a GR szellemisége fennmarad a jövőben, így nem alaptalan várakozás, hogy még több sportmodell érkezhet. Első jelöltként a bZ4X kaphatja meg a GR kezelést, de 2021-ben egy elektromos sportautó-koncepciót is bemutatott a Toyota, ami - ha megvalósul - olyan modelleknek jelenthet majd komoly konkurenciát, mint az Alpine A110-es és a Porsche 718-as elektromos utódjai, vagy az MG Cyberster roadster.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?