A Toyota is elkészíti a saját Tesláját?

Tesla receptből dolgoznának a Toyota tervezői?

Minden jel szerint négyajtós, kupétetős villanyautót tervez bemutatni a Toyota, amely a Tesla Model S versenytársa lehet.

Egyelőre egyetlen vázlatot mutattak, de ez alapján is elég egyértelmű, hogy a Toyota luxusmárkája, a Lexus is elkezdett dolgozni saját négyajtós, hosszú utasterű, rövid orrú modelljén. Az autót egyelőre nem nevezték néven, csak annyi derült ki, hogy 2026-ig gyártásba szeretnék küldeni, és hogy tisztán elektromos hajtáslánca lesz. Az ötlet, hogy a Tesla sikeres receptjét kövessék, egyébként nem feltétlenül rossz, hiszen a négyajtós kupék elég divatosak, és még a Model S-nél jóval drágább Taycanból is többet rendelnek, mint amennyit a Porsche gyártani képes.
Hirdetés
Az már egy érdekesebb kérdés, hogy nem szalad-e nagyon tele a piac ilyen típusokkal 2026-ig, hiszen hasonló modell bemutatására készül a Volvo elektromos márkája, a Polestar, illetve több kínai villanyautó-gyártó is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?