A világ másik felén már van Punto utód

Lepel nélkül a Fiat Argo, jöhetne hozzánk is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszú felvezetés után bemutatkozott a Fiat Punto brazil utódja. Nem okozott csalódást, sportos, fiatalos, kívánatos hatchback lett az Argo.


Végre álca nélkül mutatkozott a brazil piac új büszkesége, a Fiat Argo. Az első hivatalos képeken természetesen a legsportosabb HGT felszereltségi szintben pózol a Punto utódjaként érkező Argo, és még a mi európai szívünk is keményen rákívánna. Ahogy ígérték, a Tipo dizájnvonalát örökölte, ami úgy látszik, kisautó testen még jobban érvényesül. Főleg így, vörös betétekkel a lökhárítókon, nagyobb légbeömlőkkel, króm kipufogóvégekkel és apró szárnnyal.
Hirdetés

Motorterében 1,0 literes vagy 1,3 literes FireFly motorok dolgozhatnak, amiket manuális vagy robotizált váltóval párosíthatnak a dél-amerikaiak. Dízelfronton csupán egyetlen 1,8 literest kap, ami viszont hagyományos automatával érkezik. A brazil piacon állítólag a Punto után maradó rést kívánják betölteni vele, és a mára kissé koros Palio kompakt hatchbackkel közösen fut majd a piacon. Ellenfele a Ford Fiesta és a Chevrolet Sonic lesz. Várnánk Európába is sok szeretettel - hátha meghallgatnak minket a gyáriak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?