A világpiaci árakkal ellentétesen változnak az üzemanyagárak

A dráguló olaj ellenére csökken nálunk a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten csak a benzin ára csökkent, e hét szerdán azonban - dacára a világpiaci árak emelkedésének - a gázolaj is ármérséklést kap.

Érdekes fordulat látható e héten az üzemanyagáraknál. Bár pénteken lezárult idei gyűlésén az olajkitermelés csökkentéséről döntött az árak magasabb szinten tartása érdekében az OPEC, s ennek hatására már a múlt héten emelkedett is 3 százalékkal a Brent típusú nyersolaj ára, a hazai piacon ez még egyáltalán nem lesz érezhető.
Hirdetés

A múlt heti kétszeri, összességében 7 forintos benzinár-csökkentést újabb mérséklés követi - alighanem a forint erősödésének köszönhetően. A Holtankoljak.hu információi szerint a 95-ös árát e hét szerdán 2, a gázolajét 3 forinttal mérsékli a MOL. A korrekció hatására a 95-ös átlagára 382, a dízelé 406 forintra csökken.
Hosszú távon természetesen aligha kerülheti el hazánkat az olajár emelkedésének hatása, így a jelenlegi tendenciákat látva december második felében az üzemanyagárak emelkedése várható. Addig pedig szokás szerint nem elsősorban a tankolás idejére, hanem sokkalta inkább helyére ajánlott figyelni, hiszen az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 40-50 forintos különbségek is adódhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?