A Volkswagen ID. Buzz is megkaphatja a maga sportváltozatát

A Volkswagen az elektromos kisbusznak is elkészítheti az élesebb változatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen a befektetőinek tartott prezentáció keretein belül vázolt több a jövőben érkező ID. Buzz kiadást, ezek között pedig egy sokat mondó kormánykerék is feltűnik.

A németek már korábban hivatalos formában is megerősítették, hogy minden elektromos modelljükhöz elkészítik a GTX változatot, és úgy tűnik, ez alól az ID. Buzz sem lesz kivétel. Az ID. 4 és az ID. 5 már rendelkezik ilyen variánssal, az ID. 3-ból pedig szintén érkezik egy GTX hot hatch, a nemrég tartott bemutatón pedig - melynek az ID. Buzz volt az egyik fő eleme - egy sejtelmes fotót villantottak meg egy kormánykerékről, amelyen a GTX felirat olvasható.
Hirdetés
A már megjelent GTX modellek esetében 295 lóerő és 460 newtonméteres nyomaték áll rendelkezésre összkerékhajtással, vélhetően az ID. Buzz is ezekkel a számokkal operál majd. A sportváltozat mellett konkrét elképzelést mutattak egy tágasabb, hosszabb tengelytávú kisbuszról is, ugyanakkor az már most biztos, hogy ez csak az USA-ban lesz kapható. A sport- és a megnövelt tengelytávú modell mellett pedig még egy hétüléses variációt is bemutattak az eseményen, az információk szerint ez az alapváltozat kibővített testvére lehet. Pontos megjelenést nem közöltek, de azt ígérték, az elkövetkező néhány évben biztosan piacra kerülnek ezek az ID. Buzzok is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?