A Zagato éleszti újra az IsoRivoltát

Csodálatos sportkupé készül az olaszoknál, amerikai V8-as szívvel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Iso '60-as évek beli szárnycsapásairól emlékezik most meg az olasz Zagato karosszériaépítő műhely, méghozzá egy IsoRivolta GTZ nevű teljesen egyedi építésű új modellel.

Csodálatos autókat adott már az autós világnak a Zagatzo karosszériaépítő műhely, és most újabb döbbenetes mutatványra készülnek. Felélesztik az Iso márkát, pontosabban inkább megidézik azt egy IsoRivolta GTZ nevű teljesen új modellel. Az új sportkupét az 1963-as Iso Rivolta A3 ihlette, a klasszikus vonásokat modern arányokra ültették és kisimították, megidézték a csepp alakú első és a négy karika hátsó lámpát is. Az autó karosszériája teljesen kézzel készül, méghozzá karbonszálas műanyagból.
Hirdetés
Emlékezve az olasz-amerikai együttműködésből készült autócsodákra, az IsoRivolta GTZ motorházteteje alatt is egy Chevrolet eredetű V8-as motor dolgozik. A Corvette Z06 motorját persze nem hagyták érintetlenül, 6,8 literesre növelték a hengerűrtartalmát, így a Corvette-ben szolgáló közel 700 lóerőnél többet is várhatunk a Zagato újdonságában. A manufaktúra fejlesztői egyelőre nem árultak el semmi konkrétumot az autó menetteljesítményét illetően, annyit azonban már tudni lehet, hogy 19 darabot építenek belőle csupán, és a cikk megjelenésekor már kevesebb mint 10 darabra adható le előrendelés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.08.04. at 14:22
    Permalink

    A Touring és a Zagato is nagyon beindult az elmúlt években, régen ők voltak a referencia ha “tuningról” volt szó (ami mást is jelentett régen), aztán az önhordó karosszériával egy részük kihalt (a maradék pedig ráállt a formatervezésre és összeszerelésre), most pedig újra megtalálták a régi helyüket a világban a kis-szériás high end gyűjtői példányokkal…

Vélemény, hozzászólás?