ABT köntösben az Audi S5

425 lóerőt és 550 Nm-t tud az ABT Audi S5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A második generációs Audi S5 néhány hónapja érkezett a piacra. A német ABT cég nem várt sokáig, azonnal kezelésbe vette a sportos kupét.


Az előző generációs Audi S5 4.2-es szívó motorja pontosan annyit tudott, mint a második generációs S5 3,0 literes turbósa: 354 lóerőt. Az ABT-nél úgy gondolták, hogy van még mit faragni a sportos kupén mind külső, mind teljesítmény szempontjából. Utóbbit tekintve 71 lóerővel toldották meg a ménes tagjainak számát, így 425 lóerő áll rendelkezésre, a forgatónyomatékot 500-ról 550 newtonméterre húzták. A gyorsulási adatokról nincs információ, a gyári 4,7 másodperc minden bizonnyal picit lerövidül.
Hirdetés

A külső szempontjából is ABT fazonúra faragták az S5-öst. 19-20 colos felnik közül választhatunk, ráadásul több színben, hátul új szoknyát kapott, továbbá a kipufogórendszert is egy az egyben lecserélték. A beltérben is találhatunk pár egyedi megoldást, ilyen az ajtókból az aszfaltra vetülő, ABT logóval díszített üdvözlőfény, ezen kívül pedig az ABT Individual csomag keretében bármilyen egyéni opciót is kérhetünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 21:16
    Permalink

    A baj ez hogy így sem lett sokkal szebb valahogy úgy néz ki oldalról mint ha az előző szériás lenne a friss ez pedig a régebbi modell … Hátulról meg ezek a lefelé kunkorodó lámpák háááttt… Ment előttem pár hete egy új A4 sötétben és szentül megvoltam győződve róla hogy egy Opel Astra megy előttem csak mikor utolértem láttam hogy A4 …

Vélemény, hozzászólás?