Acél helyett színtiszta műanyag a legújabb Ford Explorer

Lego Ford Explorer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az orlandói Legolandban fogják kiállítani a Ford Explorer 1:1 méretarányú Lego-makettjét.

Kollégánk Unimog Technicjét megirigyelve huszonkét alkotó kétezer-ötszáz órányi munkáját vette igénybe a legújabb Ford Explorer Lego-kockákból való megépítése. Az 1:1 méretarányú modellt 380 ezer alkatrész alkotja, tömege meghaladja az 1200 kg-ot, és egy közel 350 kg-os alumínium állványt is készítettek a megtartásához.

A Lego Explorert a gyártó chicagói üzemében állították össze, és leplezték le, mielőtt elindult volna végső rendeltetési helyére, a floridai Orlandoban található Legoland parkba. Mivel a Ford egy átlátszó oldalfalakkal felvértezett kamionban szállította, az út közben elhaladó autósok is közelről figyelhetik meg a műanyag terepjárót.
A Legoland parkban a gyerekek számára kialakított Ford Driving School bejáratánál helyezik majd el a szobrot, ahol az apróságok méretarányosan lekicsinyített, 5 km/h-ban maximált végsebességű autókon szerezhetik első autóvezetési élményeiket.
Az építés folyamatáról jelentősen felgyorsított sebességű videót is készítettek, melyen megfigyelhető a munka aprólékos, minden részletre kiterjedő, tökéletesen megszervezett folyamata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?