Akár 20%-kal is emelkedhetnek a kötelező biztosítások díjai

Jövőre masszív áremelkedés jöhet a gépjármű-felelősségbiztosítások piacán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Magyar Autóklub máris közleményt juttatott el a Magyar Távirati Irodának, amelyben kifogásolják a biztosítók nagymértékű áremelését.

A Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke, Kovács Kázmér az MTI-hez hétfőn juttatott el egy közleményt, amelyben elfogadhatatlannak nevezi, hogy egyes biztosítók indokoltnak tartják a gépjármű-felelősségbiztosítások 20 százalékos emelését jövőre.
Hirdetés
A jogi szakértő rámutatott, hogy a díjak emelkedése bizonyos tekintetben indokolható, a kalkuláció azonban nem hagyhatja figyelmen kívül azt a körülményt, hogy a gépkocsiközlekedés jelentős mértékben csökkent a járványhelyzet miatt, amit jelez egyébként az üzemanyagárak változása is. „Ha a járvány miatti változásokat figyelmen kívül hagyják, szükség lehet a díjképzés vizsgálatára, amit a Magyar Nemzeti Bank a károkozói pótdíj kapcsán korábban már kilátásba helyezett” – írta Kovács Kázmér. A közlemény emlékeztet arra, hogy a nyilvánosságra hozott díjak csak a 10 évnél idősebb gépkocsik üzemeltetőit érintik. A többinél a díjak megállapítása meg nem zárult le, ezeknél az autóklub szükségesnek tartaná az általa említett szempontok érvényesítését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?