Álca nélküli részletek a Skoda legerősebb medvéjéről

A Skoda történetének legerősebb dízelmotorja mozgatja a Kodiaq RS szabadidő-autót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Álcázva már megmutatták, ahogy a Nordschleifén repeszt a Kodiaq RS, ám ahogy közeledik a Párizsi Autószalon, egyre több információ érkezik a sportos szabadidő-autóról.


Már korábban is keringtek a világhálón információk a Kodiaq RS szabadidő-autóról, ám ezek többsége inkább csak pletyka szinten mozgott, hiszen a gyár részéről nem nyertek megerősítést. Egészen idáig. A Skoda ugyanis elkezdte csepegtetni a hivatalos információkat, hiszen közeledik a Párizsi Autószalon, ahol először mutatják meg élőben a közönség számára legújabb alkotásukat.
Hirdetés

Most már biztos, hogy a márka történetének legerősebb dízelmotorja kerül az Kodiaq RS orrába. A 240 lóerős teljesítmény mellé összkerékhajtás és adaptív felfüggesztés is társul. Emellett alapáron járnak majd hozzá a full LED-fényszórók és a lentebb látható videó arról is árulkodik, hogy első alkalommal érhető majd el a „versenykék” szín egy Skoda SUV-hoz. Egy pillanatra látható a digitális műszeregység is a kormánykerék mögött. Végül még egy újdonságot elárultak a gyáriak. A Kodiaq RS az első Skoda, amely Dynamic Sound Boost névre keresztelt rendszert kínál. Ez a különböző üzemmódoknak megfelelően változtatja a motor hangzását. Ám azt nem részletezték, hogy ez csak a belső hangszórók munkája lesz, vagy valóban a terheléshez igazítják a kipufogóból előtörő és a motorháztető alól kiszűrődő hangokat. Nézzétek meg a videót is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?