Alig érte utol a rendőr a szabálytalanul előző autóst

Igazi ámokfutót csíptek el ezúttal a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szabályos és biztonságos előzés alapvető feltétele, hogy belássuk azt az útszakaszt, amelyen meg kívánjuk előzni az előttünk haladót. Ezt azonban nem mindenki gondolja végig.

Pofátlan(TAN)ítás EXTRA - egy felelőtlen autós kockázatos előzése! címmel jelent meg a legújabb rendőrségi videó. Talán minden eddiginél vérlázítóbb a képsor, amivel sajnos nem nagy kunszt hazánkban a valóságban is összefutni. Egy nagyon sietős sofőr sűrű ködben előzgeti az autókat, miközben a KRESZ egyértelműen kimondja: Előzni abban az esetben szabad, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel az előzni kívánó és a megmetszendő jármű sebessége közötti különbségre - az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja.
Hirdetés
Nem nehéz kitalálni, ha köd vagy kanyar miatt nem tudunk meggyőződni arról, hogy biztosan nem fogjuk zavarni a szembejövő forgalmat, akkor nem szabad előzni. Beszédes, hogy a fenti szabályt és a közlekedés biztonságát olyan mértékben figyelmen kívül hagyta a sietős és szabálytalankodó sofőr, hogy még megkülönböztető jelzéssel is alig érték utol a rendőrök. Ahogyan a videó is mondja:

a balesetet megúszta, a szankciót nem.


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?