Amerikai szépség: Cadillac Ciel tanulmány

Cadillac Ciel: ilyen egy igazi Caddy!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Otromba méretei és agresszív kiállása ellenére döbbenetesen vonzó a Caddilac Ciel kabriótanulmány.

Legújabb tanulmányát, a Ciel (franciául égbolt) elnevezésű, állítólag a helyi tengerpart által ihletett nagyméretű túrakabrióját a kaliforniai Pebble Beach Concours d’Elegance-on mutatta be a Cadillac.
A Caddy legjobb hagyományait idéző – feleslegesen hosszú, minden irányban túlzottan nagy, gátlástalanul behemót – karosszéria orrában 3,6 literes V6-s biturbó benzinmotor található, melyet egy hibridrendszer is kiegészít. Az autón minden egyes részlet a drámai hatást fokozza, ilyenek a 22 colos felnik, a régi idők rejtett csíklámpáit idéző függőleges LED-sorok elöl és hátul, a hatalmas és agresszív hűtőrács, vagy épp a karosszériát gazdagon díszítő krómozások.

Az utastér is elképesztő megjelenésű, lebegő középkonzol, áttetsző műszerek, bőséges fa- és bőrbetétek jellemzik. A légkondicionált ülésekben kis fiókok találhatók apróbb tárgyaknak (Kaliforniában ezalatt a napszemüveget, naptejet és törülközőt értik), a hátsó könyöktámaszból pedig aromaterápiás illatokat lehet előcsalogatni. Ha az utasok kicsit fáznak, takarókat húzhatnak elő, melyek használat után automatikusan visszahúzódnak tárhelyükre. A Cadillac főtervezője, Clay Dean a következő, teljesen helyénvaló nyilatkozatot tette a Ciellel kapcsolatban: “A Cadillac-ek mindig is nagyméretű, stílusos luxusautók voltak, a Ciel pedig ezt a hagyományt kelti újra életre, egyben arra is utalást tesz, hogy milyen irányba mehet el a márka stílusa a jövőben”.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?