Árammal is tankolható lesz a Mercedes A- és B-osztály

Két kisebb Mercedes plug-in hibrid változata 250 e néven jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogyan közeledik a súlyos bírságokat is kilátásba helyező károsanyag kibocsátási norma, úgy szaporodnak a plug-in hibrid modellek, nemsokára az A- és B-osztályt is lehet majd konnektorból etetni.

Gombamód szaporodnak a külső forrásból tölthető hibrid modellek, melyekkel remekül lehet csökkenteni a flottaátlagot, illetve a rendszer is viszonylag könnyen integrálható a jelenlegi belsőégésű motorok mellé. Ezentúl a Mercedes paletta alján lévő modellekkel is lehet utcai töltőt keresni, ugyanis az A-osztály négy- és ötajtós változatát (A 250 e), illetve a B-osztályt (B 250 e) is lehet külső forrásból tölteni. A takarékosnak ígérkező modellekben a benzines motor szerepét az 1,3 literes turbós egységre osztották, amely 160 lóerővel járul hozzá az autó mozgatásához, ehhez jön hozzá a villanymotor 102 lovas teljesítménye, a 250 e modellek összteljesítménye így 218 lóerő lesz.
Hirdetés
A kompakt Mercedesekben a hátsó ülés alá szerelték az akkupakkot, ami 15,8 kWh kapacitású, illetve indítómotorra sincs már szükség, ugyanis az önállóan is hajtani képes villanymotor feladata a benzines beindítása. A stuttgarti gyártó szerint az A-osztály pusztán villannyal 60-69, a B-osztály pedig 56-67 kilométert képes megtenni, az ígért átlagfogyasztás pedig 1,4-1,6 liter lesz, persze csak abban az esetben, ha teljesen felötlött akkumulátorral indulunk útnak. Az akkuk teljes feltöltése 7,4 kW-os fali töltővel 105 percet vesz igénybe, de a gyorstöltőnek hála elég 25 perc a 80%-os töltöttségi szint eléréséhez. A trióból az A-osztály ötajtós változata lesz a legfürgébb, 6,6 másodpercet kell várni arra, hogy elérje a 100 km/h-át, a szedánnak ehhez csupán egytized másodperccel kell több idő, az ötajtós végsebessége 235, a négyajtósé 240 km/h. A plug-in hibrid modellek Németországban már rendelhetőek, a tölthető ötajtós A-osztály alapára átszámítva 12 millió forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?