Árcsökkenés a benzinkutakon: 400 forint alá megy a benzin ára

Jelentősen apad a benzin, kevésbé a dízel ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg az elmúlt hetekben a gázolaj kapta a jelentősebb áremelést, most a benziné a komolyabb ármérséklés, így tovább nő a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség.


Októberben eddig összességében 10 forinttal nőtt a benzin, 20-szal a gázolaj ára, most viszont a Holtankoljak.hu információi szerint ármérséklés következik. A 95-ös benzin ára e hét szerdán literenkénti 7, a már most is jóval drágább gázolajé 2 forinttal csökken.
Hirdetés

Átlagár szerint így a 95-ös ára 400 forint alá megy, 399 forint lesz szerdától, míg a gázolajé 433 forintra változik. Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti igen jelentős árszórás, aminek következtében akár literenkénti 50 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat nem egységesen érintő árkülönbségek is adódhatnak. Továbbra is fontosabb tehát a tankolás helyére, mintsem idejére figyelni.
Bár a mostani korrekció ármérséklés, sajnos még mindig nem zárható ki, hogy az idei évben megdől az üzemanyagárak eddigi, 2012-ben 450-451 forintnál adódott átlagár szerinti rekordja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

   • 2018.10.17. at 06:54
    Permalink

    Khmm, rohadt tablet. Van egy elképzelés, mely szerint a tenger hajózás által használt üzemanyag kéntartalmát le kell vinni szépen elfogadható mértékre 2020-ra. Mivel csak pár éve jött a szabályozás (ami ráadásul nem is az összes hajóra érvényes a bolygón) és nehezen megy az átállás, ezért az alacsonyabb kéntartalmú kőolajra megnőtt a kereslet globálisan, illetve magára az alacsonyabb kéntartalmú, un. tengeri dieselre is. Szóval ez egy árfelhajtó tényező lenne elvileg, de gyakorlatban a környező országokban a diesel arányaiban annyival olcsóbb, mint idehaza a benzinhez képest most drágább. Biztos azért, mert jelentős mennyiségű tengeri dieselt adunk el 😉
    A másik, hogy Magyarország magas kéntartalmú kőolajat vásárol, arra még pont hogy csökkenő a kereslet… Szóval furcsaságok akadnak bőven.

  • 2018.10.17. at 06:56
   Permalink

   Maximum azért, mert a literenkénti jövedéki adó 10 forinttal kevesebb. Lassan egálban lesz a kettő, de csak Magyarországon. Sőt, lassan ott tartunk, hogy egy árban leszünk Szlovéniában, ott kerül annyiba a gázolaj, mint idehaza.

Vélemény, hozzászólás?