Audi Prologue koncepció – ilyen lesz az A9-es

Los Angelesben debütált az Audi Prologue tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha elsőre nem tűnne fel, ez már az új formanyelv az Audinál. Bizony, a Prologue koncepció az A9-es gigakupé formáit mutatja meg.


Az Audi esetében forradalmi különbségekről nem számolhatunk be, de az eddig megszokott formanyelv tovább finomodott. Az Audi Prologue kupé formája már Marc Lichte vezetése alatt születette meg. A már újabb modelleken megszokott, a single frame továbbgondolásaként értelmezhető trapézforma maszk a Prologue esetében eddig nem látott mértékben lapos és széles.
Hirdetés


Új az is, hogy az orr két sarkába kitolt lézertechnikájú fényszóró magasabban helyezkedik el, mint a hűtőmaszk. Emiatt kicsit emlékeztet az Aston Martinokra, sőt nem is azokra, hanem az Astonok inspirálta újabb Fordokra. Nincs ezzel baj, megfelelően audis maradt az autó megjelenése. Az összkép egységes, a hátsó lámpák vékony ledcsíkja a dinamizmust kívánja hangsúlyozni, de van benne visszautalás a korábbi A6-osokra is.

A beltér annyira letisztult, mint egy kórházi folyosó. Ugyanakkor van ám érdekesség, például a rejtett kijelző, ami nem töri meg a műszerfal síkját, hanem végighúzódik rajta. Összesen négy darab érintőfelülettel rendelkezik, és így az utasoldalról is elérhető például a navigáció. Az új autóhoz új motor is dukál: a 4,0 literes V8-as legfrissebb változata 605 lóerőt és 700 Nm nyomatékot teljesít. Nyolcfokozatú automata váltóval és természetesen quattro összkerékhajtással gyorsulása 3,7 másodperc százig. Tekintve, hogy 1980 kilogramm az önsúlya, ez elég szép eredmény. A Prologue azért is érdekes, mert a jövőbeli Audi A9-est vetíti előre. Az A7 Sportbacknél is exkluzívabb, most még csak koncepcióként látható gigakupéval a Mercedes-Benz S-osztály kupénak és a Bentley Continental GT-nak csinálhatnak ellenfelet a négykarikások.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?