Audi-siker és halálos baleset a Le Mans-i 24 óráson

Allan Simonsen: 1978-2013

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Papírforma Audi-győzelemmel ért véget, 16 év elteltével ismét halálos áldozatot követelt a Le Mans-i 24 órás autóverseny.


Senkitől sem fenyegetve győzött az Audi a hétvégi Le Mans-i 24 órás megbízhatósági versenyen, a Tom Kristensen/Loic Duval/Allan McNish trió R18 e-tron quattróját körelőnnyel intette le a kockás zászló az Anthony Davidson/Sebastien Buemi/Stephane Sarrazin-féle Toyota TS030 Hybrid és Marc Gene/Lucas di Grassi/Olivie Jarvis Audija előtt. Az Audi az elmúlt 14 futamból 12-szer nyert. A rekorder Kristensen már kilencedszerre diadalmaskodott, a sikert pedig honfitársa, a halálos balesetet szenvedő Allan Simonsen emlékének ajánlotta.
Hirdetés
A GT-pilóták elitjébe tartozó 34 éves dán rögtön a verseny elején, a harmadik körben, a Tertre Rouge-ban törte össze Aston Martinját. Az ütközés után még eszméleténél volt, állítólag az orvosokkal is beszélt. Később a pálya orvosi központjában halt bele sérüléseibe. Simonsen a Le Mans-i 24 órás huszonkettedik pilótaáldozata.
A P2-ben egy Morgan-Nissan, a GTE Pro osztályban gyári Porsche 991 RSR győzött, a GTE Am kategóriában Porsche 997 GT3-RSR nyert két Ferrari 458 Italia GT2 előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?