Audi-siker és halálos baleset a Le Mans-i 24 óráson

Allan Simonsen: 1978-2013

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Papírforma Audi-győzelemmel ért véget, 16 év elteltével ismét halálos áldozatot követelt a Le Mans-i 24 órás autóverseny.


Senkitől sem fenyegetve győzött az Audi a hétvégi Le Mans-i 24 órás megbízhatósági versenyen, a Tom Kristensen/Loic Duval/Allan McNish trió R18 e-tron quattróját körelőnnyel intette le a kockás zászló az Anthony Davidson/Sebastien Buemi/Stephane Sarrazin-féle Toyota TS030 Hybrid és Marc Gene/Lucas di Grassi/Olivie Jarvis Audija előtt. Az Audi az elmúlt 14 futamból 12-szer nyert. A rekorder Kristensen már kilencedszerre diadalmaskodott, a sikert pedig honfitársa, a halálos balesetet szenvedő Allan Simonsen emlékének ajánlotta.
Hirdetés
A GT-pilóták elitjébe tartozó 34 éves dán rögtön a verseny elején, a harmadik körben, a Tertre Rouge-ban törte össze Aston Martinját. Az ütközés után még eszméleténél volt, állítólag az orvosokkal is beszélt. Később a pálya orvosi központjában halt bele sérüléseibe. Simonsen a Le Mans-i 24 órás huszonkettedik pilótaáldozata.
A P2-ben egy Morgan-Nissan, a GTE Pro osztályban gyári Porsche 991 RSR győzött, a GTE Am kategóriában Porsche 997 GT3-RSR nyert két Ferrari 458 Italia GT2 előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 01:56
    Permalink

    Mélységesen sajnálom ezt a srácot. Pedig azt csinálta- gondolom- amit szeretett és tudott és ez nem kevés a mai világban. Le Mains egy kiváltságos dolog az autózás tekintetében, de sohasem tudtam eldönteni, hogy ez az autók versenye, a pilóták versenye, vagy mindkettő, Vagy egyáltalán egy típus “bemutatása”, reklámozása. 24 órán keresztül eszeveszetten száguldani “váltott lovakkal”- ez nem semmi, de az sem,hogy ez a fiú meghalt. Persze a közutakon is meghalnak naponta több százan, de az nem verseny, illetve az egy mindennapokért-verseny a pénzért, a munkáért, a családért. De hát meg kell mutatni, hogy 24 óra alatt ekkora / mekkora / sebességgel ennyi utat lehet megtenni – és célba ér az autó. Elsónek, v másodiknak ill. sokadiknak. Kell a verseny, mert verseny nélkül nem is vagyunk emberek.Vagy ez egy értelmetlen verseny? Dehogy, ez a fiú is nagyon szerette és őt is az emberek. Isten áldja ezt a fiút!

Vélemény, hozzászólás?