Autórongálót fogtak Németországban, 1 millió euró a kár

Egy 26 éves férfi 642 autó megrongálása miatt áll bíróság elé Németországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most tárgyalják annak a 26 éves férfinak az ügyét, aki 2018 februárja és áprilisa között több mint 600 autót rongált meg. A kár közel 1 millió euró, de további 900 rongálással is gyanúsítják.

A feltételezett tettes egy éles eszközzel megkarcolt nem kevesebb mint 642 autót. Ennyit már biztosan rá tudnak bizonyítani, de úgy tűnik, hogy sokkal több, összesen körülbelül 1700 rongálás írható a számlájára. Az anyagi kár a bizonyított ügyekben is jelentős, összesen 930 ezer euró.
Hirdetés
A rongálásokat néhány alsó-frankföldi városban, Schweinfurtban, Würzburgban és Veitshöchheimben követte el. A rendőrség minden erejét bevetette, még egy külön osztagot is felállított a nyomozás során, hogy a vandált mielőbb kézre kerítsék. Az áttörést egy lakossági bejelentés hozta meg a hatóságoknak. Egy 24 éves nő ugyanis egy áprilisi reggelen hallott valami furcsa, fémes hangot az utcáról.

Ahogy kinézett, látta, hogy valaki autóról-autóra halad és karcolja őket.

Szerencsére a szemtanú azonnal értesítette a rendőröket, akik egy szempillantás alatt a helyszínre érkeztek és tetten érték az elkövetőt. A férfinél találtak egy csavart, amivel a sérüléseket okozta az autókon. Az ügyészség összesen 1700 gépjármű összekarcolásával vádolta meg a férfit. Az összes kocsi javítása összesen 2,3 millió euró (azaz csaknem 760 millió forint) lenne. A bíróság viszont sok esetben nem talált megfelelő bizonyítékot, „csupán” 642 esetben látták megalapozottnak a vádat.
Az ügy tárgyalását a schweinfurti bíróság végül 24 napra elnapolta, így egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen büntetésre számíthat a rongáló, ha minden bizonyított esetben bűnösnek találják. Reméljük, egy ideig nem engedik autók közelébe sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?