Az amerikai, vagy a koreai Hyundai törik jobban?

A Hyundai törésteszttel bizonyította, hogy nincs különbség a más piacokra gyártott autói között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai egy törésteszttel mutatta meg a hitetlenkedőknek, hogy autói a világ minden pontján ugyanazt a jó teljesítményt nyújtják.


A Hyundai nagyon ügyes fogással szerelte le az autói minősége miatt háborgókat. Az elmúlt időszakban több vásárlói panasz is érkezett a nálunk nem árult, de Dél-Korea és az USA piacán nagyon fontos Sonata miatt. Olyanná fajult a történet, mint a jó osztrák és a rossz magyar gázolaj népszerű legendája. A Hyundai hazai piacán az terjedt el, hogy az Amerikának szánt kocsik jobbak, mint a saját piacra gyártottak. Ez azért így elég kellemetlen, éppen emiatt a gyár szervezett egy töréstesztet ezt cáfolandó. Hogy mindenki lássa, nincs két minőségi norma, egy bordó színű amerikai piacos Sonata Turbót és egy kék, Koreának szánt Sonata Turbót csaptak egymásnak. Előbbi az USA Alabama államában készült, míg a hazai példány Asanban, Koreában. A teljes átfedéses frontális ütközést 35 mérföld/órával, azaz 56 km/órával ejtették meg, ami kevesebb, mint az Euro NCAP szabványos, félátfedéses tesztje. Igaz, hogy itt mindkét kocsi mozgott, ami nehezítő körülmény.
Hirdetés


Az eredmény igazolja, hogy nincs szerkezeti különbség a két autó között, persze az utca gyanakvó emberét ez nem biztos, hogy meggyőzi majd. A Hyundai felmérése szerint a megkérdezettek 74 százaléka úgy gondolja, hogy az USA-piacos Hyundaiok a jobbak. A két kocsit újságírók és szakértők vizsgálták, természeten nincs különbség köztük a törésteszt után. A felhasznált acélok merevsége és minősége közti különbséget kizárja, hogy a dummykon azonos erőhatásokat mértek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?