Az aszfalt jobban fekszik Kiminek

Räikkönen felborult, pedig dobogós is lehetett volna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akár pályafutása első dobogós helyezését is megszerezhette volna Kimi Räikkönen a Bolgár Ralin, amelynek a negyedik gyorsaságiján felborult.

Kisebb riadalmat keltett Kimi Räikkönen a Bolgár Rali negyedik gyorsaságiján, miután lesodródott az útról és felborult.
Az őt követő versenyzők nem látták a Citroën C4 WRC-t, ezért a rendezők azonnal megszakították a gyorsaságit és beküldték a rescue autót.
Szerencsére azonban az ijedtség nagyobb volt, mint a baj.
„Nem tudom pontosan, mi történt, de a gyorsasági közepén Kimi lecsúszott az útról és felborult” – mondta Benoit Nogier, a Citroën Junior csapatának vezetője.
„Az autó a tetején állt meg és eltalált egy fát. Amit jelenleg tudok az autóról, az alapján holnap folytathatják a versenyt.”
Bár Räikkönen a negyedik gyorsaságit nem teljesítette értékelhető eredménnyel, amiért tíz perc büntetést kapott, de ha csapata meg tudja javítani a Citroën C4 WRC-t, akkor holnap folytathatja a versenyt.

A nap első három gyorsaságiján mindenkit alaposan meglepett Räikkönen, miután két ötödik és egy hatodik időt autózva a negyedik helyen állt a versenyben, amely az eddigi legjobb rali vb-s szereplése volt.
Csapata korábban úgy nyilatkozott, hogy akár az első háromba is várják Räikkönent.
A finnek tehát az aszfalt jobban fekszik, mint a murva, pedig a Bolgár Rali mindössze a harmadik aszfaltos ralija.

A Bolgár Ralit az első nap után mind a négy szakaszt megnyerve Sébastien Loeb vezeti, Dani Sordo és Petter Solberg előtt. A három Citroënt követi Mikko Hirvonen és Jari-Matti Latvala a Forddal, míg egy túlcsúszás miatt a második helyről leszorult Sébastien Ogier szintén Citroënnel a hatodik.
A Turán–Zsíros páros nagyszerű autózással a nyolcadik helyen állnak Peugeot 307 WRC-jükkel úgy, hogy egész nap verték a Stobart–Ford gyári versenyzőjét, Matthew Wilsont.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?