Az ellenőrzött autósok ötödét megbüntette múlt héten a rendőrség

Múlt heti akciójával a rendőrség közel ötezer sofőrt bírságolt meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt heti TISPOL akcióval elsősorban a kézben tartott telefonokra utaztak a rendőrök, ám mégis több sofőr kapott bírságot a be nem kapcsolt biztonsági öv miatt.


A rendőrség 2019. szeptember 16. és szeptember 22. között tartotta a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a Figyelem az útra elnevezésű összehangolt közúti ellenőrzését.
Hirdetés
Az európai kampány ezúttal a menet közbeni mobiltelefon-használatra fókuszált, de nagy hangsúlyt kapott a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése is, úgymint a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon élőzés, szelfizés.
Az egyhetes akcióban összesen 20.687 sofőrt ellenőriztek, több mint ötödük (4307) ellen indult eljárás különböző szabálysértések miatt. A bírságolt autóvezetők harmada (1437) nem kapcsolta biztonsági övét, míg negyedük (1177) kézben tartott telefont használt. Naná, hogy egyik sem ajánlott, a rendőrség is felhívta a figyelmet, a balesetek elkerüléséért épp a közlekedők tehetik a legtöbbet, míg a balesetek túlélése érdekében a legjelentősebb lépés, amit mindenki megtehet, az az öv becsatolása, amihez természetesen egy helyes ülésbeállítás is erősen ajánlott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?