Az SL is öregszik, de sebaj: jön a ráncfelvarrás

Kémfotókon a 2016-os Mercedes-Benz SL

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az aktuális SL már 2012 óta van piacon, így egy kicsit kilógott a legújabb Mercedesek közül. A fazonigazítás eredményét jövőre élvezhetjük.


Ha minden igaz, akkor a következő pár hónapban valamikor hivatalosan is be fog mutatkozni a hatodik generációs Mercedes-Benz SL átdolgozott változata. Már elmúltak azok az idők, amikor egy modell 18 évet futhatott érdemi külső változások nélkül, pedig a Bobby-Mercinek ez is sikerült. A legendás R107-est 1971 és 1989 között gyártották, de késői utódján már négy év is meglátszik. Az aktuális generáció stílusjegyei a márka legújabb modelljeihez képest egy kicsit meghaladottak, így Stuttgartban el is határozták, hogy kap egy fiatalítókúrát.
Hirdetés


A képeken látható autónak az orra még teljesen álcázott, de új hátsó lámpáját már megmutatták - hacsak nem egy direkt átverésről van szó. A változásoknak persze szigorúan lemezek módosítása nélkül kell történnie. Az álca alatt nyilván újak a lámpák, a hűtőmaszk és a lökhárító is. A farán is új a lökös, és a legtrendibb autódivat szerint rajzolták át a fénytesteket. A beszámolók szerint a kocsi beltere egyáltalán nem volt álcázva, így ott tényleg csak apró módosításokra kell számítani, mint például a kötelezően frissülő fedélzeti elektronika. Állítólag az új verzió idén decembertől lesz rendelhető, így egy új rendelés karácsonyi ajándéknak sem utolsó, a kiszállítások meg jövő tavasszal kezdődhetnek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?