Bajor Bentley – erősen limitált szériás Continental GT született

Kölcsönvette a Bentley a BMW embléma színeit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes húzás a Bentley-től, hogy a bajor színeket tünteti fel a legújabb egyedi modelljén.

Enyhén fejeztem ki magam, amikor limitált szériásnak neveztem a Bentley legújabb alkotását. A Continental GT Convertible Bavaria Edition by Bavaria névre keresztelt modellből ugyanis csak egyetlen példány készült. Az autó megalkotásának ötlete a márka főtervezőjének, Stefan Sielaffnak a fejéből pattant ki, és ahogy az autó nevéből is kiderül, a Mulliner manufaktúrában, kézi összeszereléssel készült az angliai Crewe-ban.
Hirdetés
Ám a modell mégis bajor színeket visel, és a bemutatóját is Münchenben a BMW territóriumában tartották. Persze nem kell óriási átalakulásra számítani. A karosszéria gleccserfehér fényezése és a tető kék tónusa utal a bajor lobogóra. Ugyanez az első sárvédőívek mögött is feltűnik, bár a 22 colos, egyedi Mulliner felnik az öt páros küllővel simán elvonják róla a figyelmet. Az utastérben is feltűnnek a bajor lobogók, emellett a gleccserfehér műszerfal jelenti még az egyediséget, illetve a kék bőrburkolat a fehér élekkel, valamint a küszöbök felirata. Habár a műszaki adatokról hallgat a gyártó, valószínűleg a hatliteres, W12-es benzinmotor dolgozik az autóban 635 lóerővel és 900 Nm forgatónyomatékkal. Az erőt pedig nyolcfokozatú automatikus sebességváltó továbbítja a kerekek felé. Sajnos az árát sem árulták el, pedig sokan kíváncsiak lennének rá, ha jól sejtem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?