Bíróság fogja eldönteni, kié a 15 millió dolláros Ferrari 375 Plus

3,3 milliárd Ft-ot ér egy per tárgyát képező Ferrari

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egymást perlik a felek, a tét egy 3,3 milliárd forint értékű Ferrari tulajdonjoga. Az egyiktől ellopták, a másik felújította, és állítólag kifizette. Vajon ki mond igazat?

Jelen pillanatban Jacques Swaters tulajdonában van az a Ferrari 375 Plus, amelyet még huszonkét évvel ezelőtt loptak el akkori jogos tulajdonosától, Karl Kleve-től. Az ő lánya perli most az autó tulajdonjogáért a gyűjtőt, a tét pedig nem csekély, hiszen 1954-ben mindössze hat darab Ferrari 375 Plus-t gyártottak, kettő megsemmisült, ezért szerény becslések szerint is 15 millió dollár, azaz 3,3 milliárd forint a perérték. Mindenképpen érdekes lesz az ohiói bíró döntése, mert Jacques Swaters több millió dollárért újította fel az autót, de a rendszámtábla néhány pótalkatrésszel együtt még a Kleve család tulajdonában van. A belga gyűjtő 1990-ben kiégve, hiányosan vette meg az autót 100 ezer dollárért, és később tudta meg, hogy az autó lopott. Rögtön megbízott egy ügyvédet az előző tulajdonossal való egyezkedéssel, amelynek végén állítólag 600 ezer dolláros csekket állított ki Karl Kleve nevére. A család ezt tagadja, Swaters ellenben azt állítja, a csekket beváltották, a pénzt tőle elvették.

Apró csavar a történetben, hogy amikor kiderült, hogy a Ferrari lopott, az Interpol lefoglalta azt, majd a hatósági eljárás végén azt Jacques Swatersnek adta ki, mert szerintük hitelt érdemlően bizonyította tulajdonjogát. Kristi Kleve, a felperes számára nagyon nagy a tét, jelenleg két állásban dolgozik, hogy valahogy el tudja tartani családját. Apja Rolls-Royce és Duesenberg gyűjtő volt, a kérdéses Ferrarit még 1958-ban vásárolta 2500 dollárért, ami akkoriban nagyon nagy pénznek számított. Azzal a pár millió dollárral, amelyet a belga gyűjtőből ki szeretne vasalni - akár peren kívül megegyezéssel -, családjának a megélhetését szeretné biztosítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?