BMW-motor hajtja majd a Fisker Ninát

BMW-motorokat vásárol a Fisker

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fisker tulajdonosa szerint pillanatnyilag a bajorok gyártják a legjobb és legtakarékosabb benzinmotorokat, ezért következő modelljükbe a BMW motorját szerelik majd.

Együttműködési megállapodást kötött a BMW és a hibrid-specialista Fisker Automotive: a németek évente százezer darab turbós, négyhengeres benzinmotort és egyéb alkatrészeket szállítanak a 2012/13-as modellévtől kezdve a Fiskernek.
A motorok a Fisker hamarosan érkező négyajtós, egyelőre Project Nina néven ismert modelljét hajtják majd: a helyzet pikantériája, hogy ezt a típust 3-as BMW ellenfélként aposztrofálta a gyártó. A 2012 végén gyártásba kerülő 50 ezer dollár körüli középkategóriás háromféle karosszériával, limuzinként, kabrióként és shooting brake kombi kivitelekben lesz kapható. Míg a Karma csakis balkormányosként létezik, a Ninából jobbkormányos változatot is készítenek majd.
Európai irodáját a BMW müncheni központjának szomszédságában nemrégiben nyitotta meg a Fisker, a Ninát pedig a GM delaware-i gyárában fogják összeszerelni. Henrik Fisker, alapító, főtervező és vezérigazgató a következőket nyilatkozta a megállapodással kapcsolatban: “Logikus választás volt a BMW-motor, mivel a bajorok gyártják a legjobb és legtakarékosabb benzinmotorokat a világon. Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült tető alá hoznunk ezt a megállapodást a BMW-vel”.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?