Bréking: az Audi Q4 is Győrben készül

Újabb modellel bővül a győri Audi gyár kínálata, a Q4 is itt fog készülni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb modell gyártását jelentette be a győri Audi gyár. A kompakt SUV szegmens még be sem mutatott modelljét, a Q4-et is itt fogják gyártani.


Több új modellel bővül a győri Audi gyár, nemrég megindult az új RS3 szedán gyártása, valamint ahogy azt már tudni lehetett, jövőre kezdik az eddig Spanyolországban készülő Q3 gyártását is. Ugyan még azt sem indították el, máris bejelentették, hogy újabb SUV modell is érkezik a gyártósorokra, méghozzá a Q3 és a Q5 közé érkező kupés vonalon mozgó Q4 SUV, vagy ahogy a gyártó nevezi: Compact Utility Vehicle (CUV).
Hirdetés
A két új modell gyártására a karosszériaüzemet egy 80 000 négyzetméteres csarnokkal bővítik, kimondottan az SUV-k gyártásához. Ezzel nem csak a termelés, de a munkahelyek száma is növekszik Győrben. Az új Q4-et egyelőre még be sem mutatták, de az Audi AG már a gyártásához szükséges szerszámokat szállítja Győrbe, hogy a termelés megkezdésére minden készen álljon. A BMW X4 ellenfeleként érkező kupés szabadidő-autó gyártását 2019-ben kezdik Győrben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?