Budapesten landolt egy Mercedes tanulmányautó

A Mercedes-Benz Silver Arrow az egyik Pappas kereskedésben áll, de az AMTS-en is láthatod

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2011-es Silver Arrow tanulmányautó az autóipar 125. évfordulójának tiszteletére készült a Mercedes Észak-amerikai stúdiójában. Most egy budapesti kereskedésben áll.


Néhány napja feltűnt egy igazán érdekes és tökéletesen egyedi autó az egyik Mercedes-Benz kereskedésében, Budapesten. Nem, ez most épp nem azért, mert eladó lenne, a Mercedes-Benz egyik tanulmányautójáról van szó, ami egyenesen Amerikából érkezett, ez a Silver Arrow. 2011-ben készült az autógyártás és a dizájn fejlődésének 125. évfordulójára a Mercedes Észak-amerikai dizájnstúdiójában. A Silver Arrow csak egy életnagyságú makett, még véletlenül sem lehet autónak látni, pláne, ha mellette áll az ember, ennek ellenére már volt, aki a benne lévő motorról érdeklődött a kereskedésben. Egy ilyen tanulmányautón élhetik ki belső vágyaikat a dizájnerek, a Mercedes jövőjét, vagy most már mondhatjuk, hogy a jelenét mutatják meg rajta, elég durva és túlzó köntösben, de a részletek később visszaköszönhetnek.
A Silver Arrow vonalait is viszontláthattuk már sorozatgyártású Mercedesen, de maga a tanulmány a múltból merít. A tervezők az autóversenyzés hőskorát idézték meg vele. Ahogy neve is a Mercedes harmincas évekbeli versenyautóiét tükrözi, úgy a formákkal is próbáltak úgy játszani, hogy eszünkbe jusson róla a márka versenyautóinak sorozata. A Silver Arrow tanulmányautó nem csak formatervként érkezett, egy komplett sztorit kerítettek mellé, ami mai szemmel leginkább mókás. A történet a jövőben zajlik a Mercedes tesztközpontjában, két főhősünk Hans05 és Franz02, tesztbábuk. Épp az új sportkocsival következnek a tesztsoron, hogy jól összetörjék őket, mire életre kelnek és inkább meglépnek a zúzórobot elől. A többi részlet a videóban, nem érdemes kihagyni!
Hirdetés

Hogy mit keres Budapesten? A hétvégén nyitja kapuit az idei AMTS – már az Automobil és Tuning Show rövidítésből – amin már évek óta nem csupán a szénné tuningolt vasaké a főszerep. A Mercedes közreműködésével már sokadik éve kerül megrendezésre a Magyarok az Autógyártásban kiállítás, idén továbbá több hazai importőr is megjelenik a rendezvényen. A Mercedes hazai importőre által Magyarországra szállított Silver Arrow itt kerül kiállításra. Ha testközelből szeretnéd látni és nem csak a tömegen keresztül, irány a Hunyadi úti kereskedés, ott zavartalanul lehet még csodálni, az AMTS után pedig több Mercedes márkakereskedésben is találkozhatsz vele. Az AMTS-en mi is kint leszünk, keressétek az Autónavigátor.hu, a Használtautó.hu és a Jófogás közös standját! Illetve nem is kell keresni, 64-es stand, az A pavilonban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?