Bukás helyett szép mutatvány, életeket mentett a szerencse

Gyönyörű piruett az osztrák Jänner-ralin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Rali Európa-bajnokság (European Rally Championship) nyitófutamának számító osztrák Jänner-ralin elképesztő szerencsével lett bukás helyett piruett egy elhibázott kanyar.

Január 5-én kezdődött és ma zárul Ausztriában a Rali-Eb (European Rally Championship) nyitófutamának számító Jänner-rali, melyen aszfalton, murván és hóban is küzdenek egymás és az óra ellen az indulók. Nem titok, hogy az immár 29. alkalommal szervezett viadalon középhaladók vagy akár fél-amatőrök is részt vesznek. Hogy az Audi 80 Quattróval versenyző Dunkler Hermann / Neuhold Franz párost melyik kategóriába kellene sorolni, egyetlen félresikerült kanyarból nem kívánjuk megítélni, de az biztos, hogy nem a profik közé tennénk őket.
Hirdetés
A verseny egyik meghatározó visszafordítóját tegnap ugyanis eltúlzott tempóval közelítették meg, autójuk fara kitört, majd 360 fokos fordulattal éppen, hogy nem csapódott egy farakásnak, valamint az előtte álló fotósnak (igaz, ő szerencsére odébb lépett). Az Audi végül csaknem álló helyzetre lassulva, de bevette a kanyart. A versenyzők olyannyira fellelkesültek a gyönyörű mutatványtól, hogy a következő ívet már kilinccsel előre, szándékosan csúsztatott kerekekkel vették be. Úgy néz ki, nem volt idejük felfogni, hogy a felelőtlenül a pálya mellett ácsorgók az első piruett közben életveszélyben voltak. A képernyő mögül nagyon könnyű okosnak lenni, de visszafogottabb tempóval sokkal gyorsabban teljesíthették volna a szakaszt, így viszont az eredménylista utolsó előtti helyéig tudtak csupán jutni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?