Buszsáv, záróvonal, kötelező haladási irány – Pofátlan(tan)ítás

Az iskola első hetében Budapesten vadásztak a Pofátlan(tan)ító rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy híján huszadik epizódjához ért a rendőrség tavaly indult Pofátlan(tan)ítás videósorozata. Szeptember első hetében a Budapesten közlekedőkre vadásztak.

Különösebb vadászatra nincs szükségük a Pofátlan(tan)ítás videókhoz a rendőröknek, kamerákkal felszerelt autókkal közlekednek, a szabálytalankodókra pedig azonnal ráküldik a "kéket", azaz a kék-piros megkülönböztető jelzést, majd a forgalomból azonnal kivéve meg is kapják helyszínen kiszabott bírságukat a szabályszegők. Mint az jól látható a szeptember első hetében készült felvételből, e héten Budapesten, kiemelten annak VIII. kerületében figyelték az autósok "szabálykövetését". Többször feltűnik az Orczy út és az Orczy tér, valamint a Hungária körút és annak buszsávjai is. A videóból az is jól látható, hogy nem csupán a valóban nagyon pofátlan szabályszegésekre, hanem a dugók okozásáért igencsak felelős kereszteződésben-ragadásokra is "figyelnek" a rendőrök. Mindezt két dologért teszik: egyrészt - ahogyan azt sokszor hallhattuk, hogy mindenki hazaérjen, másrészt azért, hogy élhetőbb és kiszámíthatóbb legyen a közlekedés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?