Cápa tanulmány a BMW-től

BMW Vision ConnectedDrive – visszatérés a cápához

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új dizájnnyelvet ígér a BMW. Az ezt jövendölő tanulmány a márka legendás modelljeihez hasonlóan cápa-orrú.

BMW Vision ConnectedDrive néven mutatkozik be a bajorok legfrissebb koncepció-autója, mely egy parányi utasterű, ám összességében nagy kiterjedésű kétüléses, roadster. Hajtásáról egyelőre semmiféle információ sincsen, ám minden bizonnyal hátsókerék hajtásúnak mondják majd. Orra a mai Z4-esekhez hasonló és előrenyújtózó gépháztetejével, befele dőlő front-falával az egykori cápákra emlékeztet. Ajtói a komolyabb egyterűektől, furgonoktól megszokottan toló-elvű, ám a parányi nyílászárók itt a karosszéria belsejébe csúsznak.
A Vision ConnectedDrive belsejébe és áttetsző motorházteteje alá egyaránt színváltós LED-fényeket telepítettek, igazi különlegességnek mégis inkább a kikapcsolt helyzetben teljesen vak műszerfal számít. Az órák és a kijelzők vetítetten, akár egymás mögé tolva jelennek meg, mindig az éppen használt, legfelsőbb réteg látható legjobban, de háttérben a többi is látszik. Amíg a sofőr vezet, addig utasa az érintőképernyős „kesztyűtartófedélen” böngészhet és a közösségi oldalakon keresztül tarthatja a kapcsolatot a világgal. A BMW szerint mindez néhány éven belül szériagyártásban is jöhet, modelljei addigra kivétel nélkül a Vision ConnectedDrive formavilágát hozhatják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?