Chevy Camaro: Amerika legbiztonságosabb autója

Kiválóan teljesített a törésteszteken a Chevrolet Camaro

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal, az NHTSA idén szigorította követelményeit és tesztrendszerét, a Camaro az első autó, mely csillagos ötössel zárta a megmérettetést.

A Chevrolet Camaro zárt tetős kupéváltozata lett az első autó, mely az NHTSA (amerikai közlekedésbiztonsági hivatal) idén megszigorított töréstesztjén elérte a maximális ötcsillagos értékelést. A szigorítás során az intézet új oldalütközési tesztet, és az európai NCAP-nál már régóta a követelmények között szereplő oszloptesztet vezetett be. Utóbbinál az autót 32 km/h-s sebességgel ütköztetik 25 cm átmérőjű póznával 75 fokos szögben közvetlenül az A-oszlop mögött a sofőr oldalán.
Hirdetés
Al Oppenheiser, a Camaro főtervezője természetesen rendkívüli módon örült az autó sikerének, és főleg annak, hogy a szigorított körülmények között is ilyen jól szerepelt. A GM ugyanakkor nem mulasztotta el kiemelni, hogy az értékelés a hat légzsákkal, StabiliTrak menetstabilizálóval és biztonsági öv előfeszítőkkel felszerelt kupé modellre vonatkozik. Kicsivel korábban a típus kabrióváltozata is öt csillagra vizsgázott, de még a régi követelmények között érte el azt az eredményt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?