Ciao, Alfa 4C! Hamarosan leáll a gyártás

Költségcsökkent az Alfa, dobják a vakarcs sportkocsit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatékonyságán szeretne növelni az Alfa Romeo, így a feleslegessé vált modell, a 4C kupé változatától hamarosan megválik. Hogy mi veszi át a helyét?


Rengeteg probléma van az Alfa apró sportautójával, már ami a költséghatékonyságot illeti. Felépítése jóval komolyabb sportautókhoz méltó, a karbonszálas monocoque karosszéria gyártási költsége is legalább annyira magas. A 4C viszont egy apró utcai sportkocsi rendkívül szűk kabinnal, 1,8-as 240 lóerős sportmotorral középre beépítve. Ráadásul két verzióban is készül, ha a pletykák igazak, akkor ennek most vége.
Hirdetés

A 4C kupé és nyitható tetős kabrióként is készül, 871 fogyott belőle Európában az elmúlt évben, további 406 pedig Amerikában. ez kevés ahhoz, hogy mindkét verziót megtartsák, ezért a kupétól megválnak. 2019-től csak a kabrió fog készülni, de az sem sokáig. A pár hete látott terveken[/url] pedig nem szerepel utódmodell a 4C méretében, csak a nagyobb 8C-nél. Ugyanakkor lesz sportautója az Alfának, jön a 600 lóerős GTV, vagyis a Giulia QV kupé változata erősebb motorral.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?